Nieuwe Volvo S60 en V60 Polestar

nu met 367 pk

Volvo Cars en Polestar, het performance-merk van Volvo, hebben de lancering aangekondigd van de snelste wagens die ze ooit hebben gemaakt – de nieuwe 367 pk Polestar S60 berline en V60 break.

Beide wagens spurten van 0 naar 100 km/u in respectievelijk 4,7 en 4,8 seconden, en hebben een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Polestar heeft de originele V60 en S60 uitgebreid met een grotere turbo, een supercompressor, nieuwe zuigerstangen, nieuwe nokkenassen, een grotere luchtinlaat en een brandstofpomp met een hogere capaciteit om de motor op te drijven, en heeft dit gecombineerd met een BorgWarner-vierwielaandrijving en de nieuwe Polestar-geoptimaliseerde Geartronic-achttrapsautomaat.

Daarnaast heeft Polestar het gewicht van de wagen drastisch verminderd. De Volvo S60 en V60 Polestar zijn ten opzichte van de vorige modeljaren 24 kilo lichter over de vooras en 20 kilo lichter in totaal.

De eerste Polestars voor de openbare weg werden in 2014 in een beperkt aantal markten geïntroduceerd. Vandaag wordt dat uitgebreid van 13 naar 47 en verdubbelt het productievolume van 750 naar 1500 wagens per jaar.

Beide wagens gaan terug op de nieuwe Volvo S60 Polestar TC1, de gloednieuwe FIA World Touring Car Championship (WTCC)-racewagen van Polestar Cyan Racing. De nieuwe wagens maken gebruik van hetzelfde basischassis, dezelfde motor en dezelfde filosofie van het team achter de ontwikkeling ervan.

Ondanks de betere prestaties zijn het brandstofverbruik met 7,8 l/100 km en de uitstoot met 179 CO2 g/km toonaangevend in hun klasse.

Een geoptimaliseerde gewichtsverdeling draagt bij aan de betere prestaties en vooral de wegligging in vergelijking met de vorige modeljaren.

Andere nieuwe kenmerken van de wagens zijn de nieuwe lichte 20"-velgen, de Polestar-gekalibreerde elektrisch aangedreven stuurbekrachtiging en een nieuwe gegroefde remschijf van 371 millimeter.

LDR