New Hyundai Tucson

Fundamentele facelift

De nieuwe Hyundai Tucson is sinds zijn lancering in 2015 de best verkochte auto van Hyundai in Europa. De nieuwe compacte SUV van Hyundai is ontworpen in Europa en komt op de markt met een fris en opvallend ontwerp, een vernieuwd gamma aan aandrijflijnen en meer spitstechnologie en comfortfuncties om aan de behoeften van moderne klanten te voldoen.

Het opvallende ontwerp van de buitenkant wordt bereikt door het glooiende rooster en een verfijnde nieuwe lichtopstelling met volledige LED-koplampen alsook door een verhoogde voorbumper, een beschermplaat en een nieuw wielontwerp. De auto is ook uitgerust met nieuwe achterlichten en een nieuw uitgetekende achterbumper en uitlaat.

De New Tucson wordt aangedreven door keuze tussen twee diesel- en twee benzinemotoren. Ze werden herzien om hun volume te verminderen en om de CO2-uitstoot verder te verbeteren.

De krachtigste aandrijflijn in deze line-up is de 2.0-dieselmotor met een vermogen van 137 kW / 186 PK. Deze krachtige motor wordt geleverd met vierwielaandrijving en kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak (6MT) of optioneel aan de nieuw ontwikkelde automatische transmissie met acht versnellingen (8AT). Als alternatief kunnen klanten kiezen tussen de nieuw ontwikkelde 1.6-dieselmotoren met twee vermogensuitgangen: de standaardversie levert 85 kW / 115 PK en de krachtigere versie biedt 98 kW / 133 PK. Beide motoren zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een voorwielaandrijving. Voor de versie met een hoger vermogen biedt Hyundai een zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling (7DCT) en de keuze tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. De nieuwe door Hyundai zelf ontwikkelde 7DCT-transmissie is een ultramoderne versnellingsbak. In vergelijking met een automatische transmissie verbetert deze het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de prestaties, terwijl de hoge schakelkwaliteit behouden blijft.

Om aan de behoeften van de klant te voldoen, is de New Tucson ook verkrijgbaar met twee benzinemotoren. De 1,6 liter GDI met handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving genereert 97 kW / 132 PK. Met een vermogen tot 130 kW / 177 PK is de 1,6 liter T-GDI uitmuntend qua vermogen en prestaties. Deze kan gekoppeld worden aan een 6MT of een 7DCT, beide verkrijgbaar met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Het volledige motoraanbod van de New Tucson voldoet aan de nieuwe Euro 6c-emissienormen, wat resulteert in een verbeterd brandstofverbruik door het verkleinen van de wrijvingsverliezen van de aandrijflijn.

De nieuwste actieve systemen inzake veiligheid en rijbegeleiding van Hyundai SmartSense die beschikbaar zijn in de New Tucson voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) en Intelligent Speed ​​Limit Warning (ISLW). Verder omvat het veiligheidspakket de Surround View Monitor (SVM) van Hyundai, die camera's gebruikt om een ​​360°-zicht te bieden tijdens het achteruitrijden. Daarnaast zorgen bi-LED-koplampen, de High Beam Assist (HBA) en de ruitenwissers met regendetectie voor een hoge zichtbaarheid op elk moment. De Advanced Smart Cruise Control (ASCC) van de Tucson gebruikt radarsensoren aan de voorkant en behoudt zo een constante snelheid en afstand ten opzichte van het voorliggende voertuig door automatisch te versnellen en te remmen. Een efficiënte en veilige rit wordt zo gegarandeerd.

De nieuwe Tucson zal vanaf de zomer in Europa gecommercialiseerd worden.

LDR