De SUV van Rolls-Royce heet Cullinan

Drie jaar geleden kondigde Rolls-Royce de creatie aan van een nieuw model, dat hoog op zijn poten zou staan om een nieuwe dimensie te geven aan het begrip “luxueus reizen zonder beperkingen”.

Een puntje van de sluier is nu opgelicht met het bekendmaken van de naam en het vrijgeven van enkele beelden van deze nieuwe SUV, die luistert naar de naam Cullinan, genoemd naar de grootste loepzuivere diamant die ooit gevonden werd.

De gelijkenis mag er zijn: net als de diamant is de Rolls-Royce Cullinan minutieus bewerkt door designers, ingenieurs, werklieden en ambachtslieden, zowel in woestijnen in Afrika en het Midden-Oosten als in de polaire koude boven de poolcirkel, de groene hellingen in Schotland en de noordamerikaanse canyons.

“We hebben ons gebaseerd op het scheppingsproces van de Cullinan diamant, om in deze auto uithoudingsvermogen en degelijkheid te combineren en er een uitzonderlijk en kostbaar voertuig van te maken, dat meteen ook beantwoordt aan de verwachtingen die de oprichters van het merk, de heren Charles Rolls en Henry Royce, in hun producten stelden, en er tegelijk het hoogst denkbare niveau van luxe in onder te brengen, om het even waar je je op deze wereld naartoe zou begeven”, stelt Torsten Müller-Ötvös, Rolls-Royce CEO.

Cullinan is het tweede model van Rolls-Royce dat op het volledig nieuwe aluminium platform van het merk gebouwd zal worden. Hij wordt begin maart onthuld op het autosalon van Genève.

LDR